Leer behang: luxe wandbekleding met een unieke uitstraling

  • Geplaatst op
Leer behang: luxe wandbekleding met een unieke uitstraling

Behang is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Van het veelgebruikte papierbehang tot het moderne vliesbehang. Deze soort wandbekleding kun je alle kanten op.

Een vrij nieuwe variant van behang is er eentje die tegelijkertijd zorgt voor een luxe én stoere uitstraling. Behang zoals je het zelden ziet: gemaakt van niets minder dan 100% leer. Gemakkelijk aan te brengen, geheel passend bij de huidige trends en een bijzondere toevoeging aan je interieur.
Leer behang is de trend voor dit seizoen. Daarom zie je ons leerbehang ook in VTwonen ‘weer verliefd op je huis’


Leer behang op de muur

De keuze voor een bepaald type wandbekleding heeft grote invloed op de sfeer die een ruimte uitstraalt en door gebruik te maken van leer behang op de wand voeg je een stijlvol element toe aan jouw inrichting.
Deze luxe wandbekleding is net even anders dan gewoon behang en leer behang is perfect te combineren met een industriële, moderne of landelijke woonstijl.

Dit natuurproduct is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er altijd een passende kleur tussen zit. Iedere tegel is uniek door het karakter van het leer en geen enkele tegel is hetzelfde! Het leer zorgt voor een prachtig patroon op de muur mede door de kleine verschillen in structuur die zich voordoen in het leer.
Als duurzaam alternatief voor wandbekleding wordt leer met de jaren ook alleen maar mooier en omdat kleine oneffenheden of krasjes vanzelf verdwijnen is het leer erg onderhoudsvriendelijk.

Leren wandbekleding aanbrengen op de muur

Lijkt het je lastig om leer behang op je muur aan te brengen? Niets is minder waar. Iedere leren tegel heeft op de achterkant een stevige plaklaag. Je verwijdert simpelweg de folie en de tegel is klaar om op de muur geplakt te worden. Met een paar stuks gereedschap heb je al voldoende materialen om de tegels professioneel te bevestigen.

Een goede voorbereiding is hierin van groot belang. Zorg dat je een werkplek hebt waar je de tegels op maat kunt snijden. Leer behang wordt in langwerpige ‘tegels’ van 2 mm dikte geleverd en er zijn verschillende formaten beschikbaar.
Wij raden je aan om een primer te gebruiken in dezelfde kleur als het leer. Zo voorkom je dat er zichtbare kieren ontstaan na de montage. Leer is een natuurproduct en kan soms, onder invloed van het weer en de luchtvochtigheid, krimpen of uitzetten.
Voor de montage markeer je het midden van de wand met een kruis en plak de tegels vanuit daar richting de zijkanten. De montage is gemakkelijk en geeft snel een mooi resultaat.


Trap bekleden met leer

Zoek je een mooie manier om jouw trap te renoveren? Alleen verven is wellicht wat saai en tapijtbekleding aanbrengen kan een flinke klus zijn met een flink investering.
Een leer tegel of leer behang is ook uitermate geschikt om aan te brengen op een trap en met onze nieuwe set leer tegels kun je direct aan de slag om jouw trap een mooie upgrade te geven.
Schuif de renovatie van jouw trap niet verder vooruit. Leer voor op de trap zorgt voor een luxueuze uitstraling en gaat lang mee. Naarmate er meer op de trap gelopen wordt krijgt het leer nog meer uitstraling en zal het er geleefd en stoer uitzien. Leer zorgt ervoor dat jouw trap er extra stijlvol uitziet.

Bij lerenwandbekleding.nl kun je terecht voor zes verschillende kleuren leren wandtegels. Of je nu grote tegels wilt voor een flinke oppervlakte of juist liever een combinatiepakket met verschillende maten, bij ons vind je het allemaal. Daarnaast zijn er pakketten beschikbaar speciaal voor traprenovaties.
Bestel direct je primer mee voor een optimaal resultaat! Wil je meer informatie over leer behang? Neem gerust contact op met onze klantenservice.