Leren wandbekleding: alles wat je wil weten

  • Geplaatst op
Leren wandbekleding: alles wat je wil weten

De nieuwste trend in wandbekleding is leer! Bijzonder, stijlvol en verrassend. Lederen wandbekleding heeft een bijzondere uitstraling en doet je denken alsof je in een hotel verblijft.
Wat is leren wandbekleding? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En is het moeilijk om leren wandbekleding aan te brengen? Hieronder lees je er alles over.

Wat is leren wandbekleding?

Leren wandbekleding bestaat uit allerlei losse tegels die je op allerlei oppervlakken kan aanbrengen. Of het nu gaat om een groot of klein oppervlak, leren tegels zijn een verrijking voor je interieur. Ook bij tafels en andere meubels kun je met leren wandtegels jouw creativiteit de vrije loop laten.
Deze nieuwe manier om je interieur af te werken zorgt voor een uniek element in jouw woning. De warme en luxe uitstraling van leren wandtegels is een toevoeging voor elk interieur. Iedere leren tegel is anders qua structuur en kleur waardoor er echt een uniek geheel ontstaat.

Wat is er mogelijk met leren wandbekleding?

Je kunt alle kanten op qua kleuren en soorten leren wandtegels. Van donker tot licht; voor ieder interieur is wel een passende variant te vinden.
In onze webshop vind je zes verschillende kleuren en verschillende maten tegels. Voor alle leren wandtegels geldt dat de toplaag niet is afgewerkt met een kunstlaag. Hierdoor is de natuurlijke structuur zichtbaar, voelbaar en ontstaan er subtiele kleurnuances.

De leren tegels van Nofa Leather zijn te gebruiken voor muren tot 35 graden Celsius. Wil je graag een schouw of openhaard ombouw bekleden?
Ga dan voor de Taycan serie. Deze is bestand tegen hitte en is afneembaar. In tegenstelling tot de reguliere leren wandtegels, dienen de Taycan tegels op de muur gelijmd te worden.

Hoe breng je leren wandbekleding aan op muur?

De leren wandtegels zijn heel gemakkelijk te plaatsen ook voor niet ervaren klussers. Ze worden klaar voor gebruik geleverd met een sterke plaklaag op de achterkant.
Begin met het uitzetten van een lijn met een waterpas (horizontaal of verticaal). Markeer het midden van de lijn met een potlood streepje. Je gaat vanuit het midden naar de zijkanten werken om een evenwichtig beeld te krijgen.
Verwijder het folie aan de achterkant van de tegel en plak de eerste tegen de wand. Werk vanuit hier verder en snijd de buitenste stukken op maat. Gebruik een primer in dezelfde kleur voor het mooiste resultaat.
Ook vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ maakt gebruikt van de leren wandbekleding om in woonkamers, slaapkamers en eetkamers een elegante eyecatcher te creëren.
Meer lezen over leren wandbekleding bij vtwonen: weer verliefd op je huis? Lees dan de blog: Onze leren wandbekleding bij vtwonen ‘weer verliefd op je huis.

Hoe reinig je een leren muur?

Leren wandbekleding is niet alleen heel mooi, maar ook onderhoudsvriendelijk. Aangezien de tegels gemaakt zijn van 100% leer, zijn de natuurlijke herstellende eigenschappen behouden. Kleine krasjes zijn dan ook geen reden tot paniek, want het leer herstelt zichzelf hierbij.
Onze tegels zijn gemaakt van buffelleer of suède. Komt er een keer vocht op de tegels? Veeg dit dan niet weg, maar laat het opdrogen. Is er een kleine vlek ontstaan? Buffelleer is af te nemen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel. Bij suède is de beste oplossing om gebruik te maken van een suèdeborstel of suèdegum.
Leer wordt met de jaren mooier, dus je bent verzekerd van wandbekleding die lang mee gaat!

Wil je jouw kamer voorzien van een mooie leren muur? Leren wandbekleding van Nofa Leather bestel je gemakkelijk via lerenwandbekleding.nl