Leren wandbekleding: de mooiste oplossing voor op de muur

  • Geplaatst op
Leren wandbekleding: de mooiste oplossing voor op de muur

Verf, behang en tegels zijn allang niet meer de enige oplossingen voor stijlvolle wandbekleding. Heb je wel eens gedacht aan leren wandbekleding? Leren wandbekleding is uniek, bijzonder en stijlvol. Zo geef je jouw interieur in een handomdraai een nieuwe uitstraling. Alles wat je wil weten over leren wandbekleding lees je in deze blog!

Wat is leren wandbekleding?

Het bedekken van een muur met leer gaat heel gemakkelijk in de vorm van leren tegels. Leren wandtegels zijn op erg veel manieren te gebruiken en passen daardoor goed bij veel verschillende interieurstijlen.

Leer is een natuurproduct en heeft een karakteristieke uitstraling die zowel stoer als strak is. Hierdoor past het perfect bij de populaire Eric Kuster stijl, maar voegt het ook een extra dimensie toe aan een industrieel interieur, waar ruwe materialen de boventoon vormen. Leren wandtegels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. Zo kun je kiezen voor tegels met een standaard formaat of een variatie van groottes zodat een patchwork patroon ontstaat. Ook met de kleuren kun je alle kanten op, van donker tot licht. Het bijzondere aan leren wandtegels is dat het leer er nooit helemaal hetzelfde uitziet, maar wordt beïnvloed door allerlei factoren zoals temperatuur en leeftijd.
Een muur bekleed met leer wordt door het gebruik van de verschillende tegels een gemêleerd geheel waarin de unieke uitstraling van het materiaal naar voren komt. Daarnaast hebben alle tegels een handige plaksticker waardoor je ook zonder kluservaring de tegels mooi strak op de muur krijgt. Bekijk ook onze installatie instructievideo!

 

Kan leer op elke muur worden geplaatst?

Of je nu een wand van gips, beton, glas of hout hebt; leren wandtegels zijn op al deze oppervlakten te bevestigen. Als de kleur van jouw muur erg afwijkt van de leren wandtegels die je erop wilt plaatsen is het handig om de ondergrond eerst alvast te verven in de kleur van het leer. Dit zorgt ervoor dat eventuele naden tussen de tegels minder opvallen.

Het enige dat je nodig hebt voor de bevestiging is een waterpas of rolmaat om de tegels uit te lijnen, en een werkplek waarop je de tegels op maat kunt snijden met een stanleymes. Zorg ervoor dat het oppervlakte schoon, vetvrij en droog is zodat de plaklaag goed kan hechten. Plak de leren wandtegels vanuit het midden van de wand en gebruik de juiste primer zodat eventuele kieren of oneffenheden niet zichtbaar zijn. Met een beetje voorbereiding is het aanbrengen van leren wandbekleding eenvoudig en makkelijk.

 

Leren wandbekleding is veelzijdig!

Waar kun je leren wandbekleding voor gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je één of meerdere deuren in je huis beplakken met leren tegels, of ze als wandbekleding aanbrengen op een muur in je huis. In beide gevallen ontstaat een prachtige aanvulling op je interieur. Leren wandbekleding zorgt namelijk voor een warme en luxe uitstraling en is een echte eyecatcher in iedere ruimte. Ook kun je met leren wandtegels een achterwand creëren bij een bed, bepaalde lades van een kast bedekken, een cinema wall schitterend afwerken of bijvoorbeeld een roomdivider een heel ander uiterlijk geven. Met de speciale hittebestendige tegels kun je er zelfs voor kiezen om de wand van jouw openhaard te bedekken. Voor ieder wat wils!