Nofa Leather Luxe

Verona - Beige 1m²
€89,95
€56,15
Verona - Sand 1m²
€89,95
€56,15
Verona - Grey 1m²
€89,95
€56,15
Verona - Denim 1m²
€89,95
€56,15
Verona - Rum 1m²
€89,95
€56,15
Verona - Safari 1m²
€89,95
€56,15
Staal Taycan 10x20cm
€4,95
€1,00

Stukprijs : €1,00 /
Primer 5-6 m²
€22,95

Stukprijs : €22,95 /

Leren wandbekleding voor open haard en schouw

De meeste wandtegels van Nofa Leather Luxe zijn geschikt voor muren tot 45 graden Celcius. Deze leren wandtegels zijn geschikt voor het bekleden van een muur rondom een houtkachel of schouw.

De leren wandbekleding van Nofa Leather Luxe is makkelijk aan te brengen op allerlei oppervlakken. Het leer is flexibel en kan probleemloos om een hoek gevouwen worden en zo tot op de millimeter nauwkeurig worden aangebracht! Prachtig als wandbekleding voor een elektrische haard of houtkachel door de mooie luxe uitstraling.


Hittebestendige leer tegels

Muren rondom een houtkachel kunnen een hogere temperatuur krijgen dan een reguliere wand. In de keuze voor wandbekleding is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De Nofa Leather Luxe tegels zijn hittebestendig (tot 45 graden) en zullen ook bij regelmatig gebruik van de kachel mooi blijven. Net als andere leren wandtegels worden de Nofa Leather Luxe tegels steeds mooier met de tijd.

Leren wandtegels zijn niet alleen stijlvol, maar hebben ook bijzondere andere eigenschappen. Zo is het leer duurzaam en warm, maar ook geluiddempend en brandvertragend. Ook is leer onderhoudsvriendelijk en isolerend. De Nofa Leather Luxe tegels zijn simpelweg af te nemen met een vochtige doek waardoor je er weinig omkijken naar zult hebben. De toplaag is niet afgewerkt met een kunstlaag waardoor de natuurlijke eigenschappen van het leer worden behouden.

Unieke leren wandtegels

Nofa Leather Luxe tegels zijn allemaal verschillend en vormen een uniek geheel. Het leer is afkomstig van koeien die hun leven lang vrij in de natuur hebben gelopen. Hierbij heeft hun huid flink wat doorstaan, waarvan de sporen in het leer zichtbaar zijn. Een schouw met leren wandbekleding krijgt daardoor een eigen karakter en uniek uiterlijk. Combineer je jouw openhaard met een televisie en geluidsinstallatie? Ook voor een cinewall is de Nofa Leather Luxe serie perfect te gebruiken.

Verschillende kleuren

Met de verschillende kleuren en structuren kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Nofa Leahter Luxe tegels zijn verkrijgbaar in zeven kleuren: Beige, Sand, Grey, Denim, Rum, Light Brown, en Safari. Deze kleuren (zwart, donkergrijs, bruin en lichtbruin) zorgen dat er, voor elke schouw of haard, een passende kleur is.
Van elke kleur zijn er twee soorten leer tegels beschikbaar:
50 x 25 cm 
60 x 40 cm 
Welk formaat je ook kiest: wandbekleding van leer zorgt met de natuurlijke kleurnuances voor een bijzondere toevoeging aan jouw interieur.

Montage Nofa Leather Luxe tegels

Voor een zeer strak resultaat is het van belang om het oppervlakte vooraf te behandelen met een primer. Deze basislaag zorgt ervoor dat de tegels extra goed hechten. Leer is een natuurproduct en zal met de tijd gaan werken waardoor er kleine kieren tussen de tegels kunnen ontstaan. Door een primer zullen deze kieren vrijwel niet zichtbaar zijn en gaat de wandbekleding van jouw schouw jaren mee.

Om ervoor te zorgen dat de tegels goed blijven zitten bij warmte, is het belangrijk dat u de primer gebruikt en de Nofa Leather Luxe tegels met lijm monteert. Door de lijm hoef je je geen zorgen te maken dat het leer zal loslaten. Ook bij veelvuldig gebruik van de kachel zullen de Nofa Leather Luxe tegels blijven zitten.

Meer producten uit de Nofa Leather Luxe Collectie
Nofa Leather
Primer
Lijmen
Stalen bestellen